REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Passata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušený protlak z rozmixovaných (dříve prolisovaných) nedozrálých rajčat a dalších ingrediencí, skvělý na pizzu, k masu, či těstovinám.


Ingredience:
15 ksúplně nedozrálá, středně velká rajčata
4 ksvelké stroužky česneku
1 ksvelké červené cibule
125 mlrajského protlaku
125 mlsušených rajčat
2 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané bazalky
1 lžičkamletého černého pepře
sůl dle chuti

Postup:

1. Opraná, na čtvrtky nakrájená rajčata dáme do nádoby mixéru spolu s listy bazalky a černým pepřem, chvíli vše mixujeme
2. Na velké pánvi na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji i s olejem do nádoby mixéru a chvíli vše opět mixujeme
3. Obsah z mixéru nalijeme do pánve, přivedeme k varu
4. Přidáme sušená rajčata, rajský protlak a důkladně vše promícháme, dle chuti osolíme
5. Za mírného probublávání a stálého míchání pastu vaříme 10-15 minut, dokud nebude mít konzistenci hodně hustého protlaku.

Poznámka:

Dříve se rajčata pasírovala přes plátno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy