REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bresaola

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italská pochoutka z Lombardie, jedná se o sušené hovězí maso, které je stejně jako parmská šunka, trvanlivé 2-3 měsíce, maso má krásně tmavě červenou barvu a příjemnou kořeněnou vůni. Recept je převzat a upraven na 2 kg masa z kuchařky Franca Taraschio – Leaves from Walnut free. Máte-li trpělivost a rádi experimentujete, můžete si braseolu vyrobit sami doma.


Ingredience:
2 kghovězího roštěnce
Na marinádu:
stejné množství červeného a bílého vína, tolik, aby zakrylo maso v nádobě
350 gmořské soli
20 kskuliček černého pepře
12 kshřebíčků
6 ksbobkových listů
6 kschilli papriček
2 ksstroužky česneku
2 ksproužky chemicky neošetřené pomerančové kůry.
Na skladování:
olivový olej a černý pepř
pergamenový papír (papír na pečení)

Postup:

1. Z roštěnce odstraníme tuk a šlachy, maso dáme do skleněné nádoby, zalijeme červeným a bílým vínem, maso musí být celé ponořené
2. Přidáme drcený česnek a všechny ostatní přísady, týden necháme marinovat v lednici
3. Po týdnu maso vyndáme z marinády, osušíme a zavěsíme na suchém a vzdušném místě, po 1 týdnu se již může maso konzumovat (musí být pevné a po doteku prstem v něm nesmí zůstat důlek)
4. Do masa se vetře olivový olej, pepř, zabalí se do pergamenového papíru a skladuje v lednici, kde vydrží 2-3 měsíce
5. Bresaola se podává nakrájená na tenké plátky, pokapaná olivovým olejem, opepřená spolu s plátky citronu.

Doporučení:

Neplést s carpaciem, to je též hovězí maso, ale syrové, nakrájené na tenké plátky, servírované podobně, ještě posypané parmazánem.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Víte, jak uvařit čerstvá vejce natvrdo aby se dala dobře oloupat?

Už jste se setkali s tím, že vejce uvařená natvrdo vám nešla hladce oloupat? Byla na 99 % čerstvá. A jak tedy uvařit čerstvá vejce, pokud jimi chceme ozdobit například chlebíčky, aby nebyla kolečka okousaná jako od myší? Použijte, při jejich vaření, jedlou sodu, případně osolenou vodu či ocet!

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Tajemství vietnamské kávy: Jak si ji připravit u sebe doma?

Vietnamská káva je považována za jednu z nejsilnějších na světě, i proto se její bohatá chuť dostala do popředí kávového světa. Klíčem k její jedinečnosti není jen robusta s vysokým obsahem kofeinu, ale také její nezaměnitelný doplněk – zahuštěné mléko. Připravte si doma šálek vietnamské kávy, která vás ohromí svou jedinečnou chutí.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.