REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibuláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda z cibule má sladko-kyselo-pikantní chuť, která osloví většinu strávníků. Využívá se například na obložení baget, vhodné je také jako příloha ke studenému masu nebo k sýrům. Skvělá je i v polévkách, nebo pod dušené či pečené maso.


Ingredience:
500 gcibule (červené)
250 mlčerveného suchého vína
3 lžíceolivového oleje
1-2 lžičkytmavého cukru
2-3 ksstroužky česneku
ocet aceto balsamico
pepř
sůl

Postup:

1. Ve větší pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a vložte cibuli nakrájenou na klínky a nadrobno usekaný česnek, po přibližně 10 minutách osolte a opepřete
2. Přilijte 250 ml vína, zastříkněte balzamikovým octem a přidejte lžičku tmavého cukru, vařte, dokud se tekutina nevypaří a cibule nezkaramelizuje, přibližně dalších 45 až 50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy