Marmeláda z cibule má sladko-kyselo-pikantní chuť, která osloví většinu strávníků. Využívá se například na obložení baget, vhodné je také jako příloha ke studenému masu nebo k sýrům. Skvělá je i v polévkách, nebo pod dušené či pečené maso.
Ingredience:
500 g | cibule (červené) |
250 ml | červeného suchého vína |
3 lžíce | olivového oleje |
1-2 lžičky | tmavého cukru |
2-3 ks | stroužky česneku |
ocet aceto balsamico | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ve větší pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a vložte cibuli nakrájenou na klínky a nadrobno usekaný česnek, po přibližně 10 minutách osolte a opepřete
2. Přilijte 250 ml vína, zastříkněte balzamikovým octem a přidejte lžičku tmavého cukru, vařte, dokud se tekutina nevypaří a cibule nezkaramelizuje, přibližně dalších 45 až 50 minut.