REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnový dip

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dip s výraznou chutí a vůní po použitých surovinách, vhodný k opečeným vekám, libanonskému chlebu nebo silným slaných tyčinkám.


Ingredience:
800 gcizrny v nálevu
320 mlolivového oleje
80 mlcitronové šťávy
2 lžičkymletého koriandru
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkachilli koření
1 ksvětšího stroužku česneku
1 kscibule
pepř
sůl
olivový olej na pánev

Postup:

1. Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na maximum, nalijeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, papriku, chilli koření a koriandr, vše opékáme 2-3 minuty
2. K ingrediencím na pánvi vsypeme dobře okapanou cizrnu a necháme ji 2 minuty prohřát
3. Směs promícháme, přendáme do mísy robotu a rozmixujeme
4. Hmotu dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí, necháme důkladně promíchat
5. Za chodu robotu postupně vléváme olivový olej
6. Cizrnový dip podáváme s opečenými plátky veky, libanonským chlebem nebo například silnými slanými tyčinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy