Jemný italský salám kulovitého tvaru. Jedná se o jeden z největších salámů v průměru. Přísady se mění podle druhu nebo místa výroby, ale obvykle obsahují vepřové maso, česnek a koření. Podle tohoto receptu si můžete tuto italskou delikatesu připravit doma.
Ingredience:
1 kg | bůčku |
6 ks | syrových vajíček |
1 ks | česneku |
1 lžíce | vegety |
muškátový květ | |
mletý černý pepř | |
mletá sladká paprika | |
sůl |
Postup:
1. Bůček jemně rozemeleme a přidáme ostatní suroviny, dobře promícháme a necháme 24 hodin v lednici rozležet
2. Druhý den směs naplníme do sáčku na tlačenky a vaříme 90 minut
3. Po vychladnutí salám vyjmeme ze sáčku, odstraníme tuk a mortadelu obalíme v červené paprice.
Autor receptu: Dalibor Marounek