REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Focaccia al formaggio

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto smíchané se směsí z vajec, na kostičky nakrájeného sýra, strouhaného parmazánu a olivového oleje, upečené dozlatova.


Ingredience:
150 ghladké mouky + na dosypání
120 gsýru pecorino (italský sýr z ovčího mléka)
80 gparmazánu
100 mlolivového oleje + necelá lžíce navíc
100 mlvlažné vody
1/2 lžičkyinstantního droždí
3 ksvajec
2 ksžloutků
špetka soli
sádlo na vymazání formy

Postup:

1. Instantní droždí rozmícháme ve vlažné vodě, pak ho smícháme s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli, uhněteme do hladkého a pružného těsta, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 2 hodiny v teple kynout
2. V míse rozšleháme rozklepnutá vejce i žloutky, přidáme na kostičky nakrájený sýr pecorino, strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promícháme
3. Připravenou směs postupně spojujeme s vykynutým těstem, část si ji necháme na potření, přisypáváme přitom hladkou mouku, aby vzniklo vláčné těsto
4. Zaprášíme jej moukou, dáme do širšího vyššího hrnce vymazaného sádlem a necháme další dvě hodiny v teple kynout
5. Pak vršek těsta potřeme odloženou směsí a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 180 °C
6. Podáváme teplé s plátky parmské šunky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy