REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Focaccia se šalvějí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italský chleba z bílé mouky s dolíčky na horní straně a výraznou chutí po česneku a šalvěji.


Ingredience:
600 gbílé chlebové mouky
21 gčerstvého droždí
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané čerstvé šalvěje
2 lžičkysoli
olej na potření a vymazání
mouka na pomoučení
vlažná voda
Na posypání:
4 lžíceolivového oleje
10 kslístků čerstvé šalvěje
4 ksstroužků česneku

Postup:

1. Rozdrobené droždí rozmícháme se 3 lžícemi vlažné vody, když je zcela rozetřené, přilijeme dalších 270-320 ml vlažné vody, promícháme a přidáme olivový olej
2. Mouku se solí prosejeme do mísy, přidáme tekutinu s droždím, vypracujeme měkké těsto a na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 8-10 minut hněteme, aby bylo vláčné a pružné, dáme ho do olejem vymazané mísy, seshora potřeme olejem, zakryjeme utěrkou a necháme 90 minut kynout (těsto by mělo zdvojnásobit objem)
3. Potom těsto vyklopíme na pracovní plochu, opatrně do něho zapracujeme na jemno nasekanou šalvěj, poté rozdělíme na 2 bochníky, vyválíme do placek o průměru 25 cm, přendáme na plech vyložený pečicím papírem lehce potřeným olejem a necháme 30 minut kynout
4. Do placek uděláme prsty hluboké důlky a necháme opět 30 minut kynout, nakonec chleby potřeme olivovým olejem, zasypeme oloupaným, na drobno nasekaným česnekem a lístky šalvěje, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 25-30 minut
5. Po vyjmutí z trouby necháme lehce zchladnout a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy