REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebová drobenka ochucená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Drobenka vhodná na dochucení těstovinových pokrmů, zapékaných slaných nádivek … jídlu dodá vůni a křupavost.


Ingredience:
100 ganglické slaniny nakrájené na plátky
50 glístků zelených bylinek
4 ksplátky staršího chleba
1-2 ksstroužky česneku
1 lžíceolivového oleje
pepř
sůl

Postup:

1. Slaninu vyskládáme na pekáček a v troubě vyhřáté na 220 °C ji vysušíme, bude to trvat tak 10-15 minut (slanina pak musí křupat)
2. Do nádoby mixéru vložíme křupavou slaninu, 1-2 ks prolisované česneky, natrhaný chléb, klidně i den, či dva starý a čerstvé lístky bylinek, vše mírně osolíme a okořeníme pepřem a malou chvíli mixujeme
3. V této fázi přilijeme olivový olej, ještě chvíli vše mixujeme a máme hotovo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy