REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italské kynuté placky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto plněné strouhaným sýrem a nakrájenými olivami, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
400 g polohrubé mouky
200 gnastrouhaného tvrdého sýra
100 g nakrájených černých oliv
30 g droždí
150 mlvlažné vody
100 mlolivového oleje
1 lžičkacukru krupice
1/2 lžičkysoli
1 - 2 lžíceparmazánu
1 lžícehladké mouky

Postup:

1. Do hrnku nalijeme vlažnou vodu, vmícháme cukr, hladkou mouku, droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Do mísy prosejeme polohrubou mouku, přidáme sůl, olivový olej, kvásek a vypracujeme vláčné měkké těsto, které přikryjeme utěrkou, necháme na teplém místě vykynout, pak rozdělíme na dvě části (větší a menší) a rozválíme
3. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem, vyplníme ji větší plackou těsta, posypeme strouhaným tvrdým sýrem, nakrájenými olivami, zakryjeme druhou částí rozváleného těsta a necháme ještě chvilku nakynout
4. Potom chléb propícháme několikrát vidličkou, posypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

Doporučení:

Dovnitř můžeme také přidat nakrájenou cibuli, salám nebo zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy