REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stromboli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm dostal pojmenování podle italské sopky, protože náplň z uzené mozzarelly během pečení vytéká na povrch podobně jako láva. Jedná se o kynuté těsto naplněné mozzarellou, orestovanými kuřecími kousky, česnekem a bazalkou, zavinuté do rolády, posypané solí a rozmarýnem, v troubě upečené.


Ingredience:
Na těsto:
150 gcelozrnné mouky
10 gdroždí
120 mlvlažné vody
2 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkysoli
mouka na pomoučení
Na náplň:
120 gkuřecího masa (vykoštěné nohy, prsa)
80 guzené mozzarelly
2-3 ksstroužky česneku
zelená bazalka
Na dohotovení:
čerstvý rozmarýn na posypání
bylinková sůl na posypání
olivový olej na potření

Postup:

1. Droždí rozmíchané ve vlažné vodě spolu s olivovým olejem vlijeme k mouce promíchané se solí, dobře prohněteme a necháme asi 1 hodinu a 30 minut kynout
2. Kousky kuřete zprudka opečeme na oleji dozlatova, pak pánev sundáme ze zdroje tepla a maso zastříkneme prolisovaným česnekem (nejlépe pomocí lisu na česnek), zamícháme a necháme vychladnout
3. Vykynuté těsto pomoučíme, rozválíme do obdélníku, poklademe, bazalkou, nakrájenou uzenou mozzarellou a opečenými kousky kuřete
4. Zavineme tak, aby byl šev pod roládou, vršek potřeme olivovým olejem a na několika místech propíchneme obráceným koncem lžíce, posypeme bylinkovou solí a rozmarýnem
5. Vložíme do pekáčku vyloženým pečicím papírem, dáme do trouby vyhřáté na 200-210 °C, pečeme tak 30 minut
6. Stromboli podáváme nakrájené na silnější plátky například se zeleninovým salátem.

Doporučení:

Náplň můžete samozřejmě různě obměňovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy