REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Balsamiková redukce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato redukce z balsamicového octa a cukru slouží k dochucení mnoha nejen italských pokrmů. Zde předkládáme dvě možnosti, jak si ji připravit.


Ingredience:
1,5 díluocta Balsamico
1 dílcukru
0,5 dílu(červeného vína)

Postup:

Příprava I.:
1. Cukr svaříme spolu s octem
2. Po vychladnutí nalijeme do skleničky a v lednici uchováváme pro další použití.

neboPříprava II.:
1. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr
2. Přilijeme ocet Balsamico a červené víno
3. Vaříme, dokud směs nezhoustne.

Doporučení:

Redukce v lednici vydrží až 1 rok!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy