REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

saláty

Caponatou

Tento italský salát z lilků a dalších ingrediencí pochází až ze Sicílie.

Caprese salát

Jednoduchý, ale přitom úžasný, salát připravený z koleček rajčat, oliv a plátků mozzarelly, ochucený olivovým olejem, bylinkovou solí a kořením.

Carpaccio vegetariánské

(Carpaccio vegetariano), italský pokrm, tentokrát bez masa.

Carpaccio z telecí roštěnky

Z telecího roštěnce pokrm původem z Itálie.

Carpaccio zeleninové

Jedna z variant na carpaccio, tentokrát ze zeleniny.

Insalata caprese

Jednoduchý salát ze slunné Itálie připravený z plátků rajčat a mozzarelly.

Italský bramborový salát II.

Salát z vařených brambor ochucený zálivkou z majonézy, jogurtu, sušených rajčat a sekané petrželky.

Italský bramborový salát s bazalkou

Přílohový salát vhodný například ke smaženým rybám, nebo ho podáváme i samostatně.

Italský rajčatový salát

Jednoduchý rajčatový salát, který chutná nejlépe s opečenými toasty, nebo křupavým chlebem. Jde o plátky rajčat a cibule přelité zálivkou s kousky oliv a kapary. Salát servírovaný ozdobený nastrouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.

Italský těstovinový salát II.

Obědový salát z uvařených těstovin promíchaných se salátovou okurkou a paprikou pokrájenou na kostičky, cibulí pokrájenou na půlkolečka, majonézou a česnekovým dressingem.

Italský zeleninový salát

Salát z rajčat, cukety, žampionů, šalotky, mozzarelly a bazalky, podávaný přelitý ochuceným dresinkem.

Melounový salát

Italská kuchyně je vyhlášená svojí lehkostí, vůní po olivovém oleji … Tento recept je na lehký ovocno-zeleninový salát vhodný pro horké letní dny.

Neapolský salát obědový

Původní název tohoto receptu je Insalata di Napoli, což je vlastně verze italské panzanelli oživená listy salátu. V mnoha kuchařkách se tento recept také nazývá “Toskánský chlebový salát”. Jedná se o rychlý, chutný obědový salát z kousků ciabatty, zelených listů salátu a bazalky, mozzarelly, ančoviček … zakápnutý olivovým olejem a octem balsamico.

Neapolský vaječný salát

Lehký a hlavně rychlý salát ze slunné Itálie.

Pampeliškový salát s vajíčkem

Na jaře není o mladé pampeliškové listy nouze. Nasbírejte si je a připravte z nich chutný a svěží salát podávaný s vařenými vajíčky.

Panzanella

Panzanella, neboli chlebový salát oblíbený po celé Itálii.

Panzanella II.

Salát ze slunné Florencie připravený z kousků toskánského chleba, rajčat, okurky, bazalky, červené cibule, vinného octa, oleje, pepře a soli.

Panzanella III.

Další varianta v Itálii tak oblíbeného chlebového salátu. Je připravený z kousků bílého toustového chleba, rajčat, salátové okurky, sardinek, kaparů, červené cibule, SPAK Balsamico dressingu, olivového oleje, pepře a soli.

Panzanella IV.

Italský chlebový salát s rajčaty vás nadchne svou jednoduchostí a chutí. Toto je recept na jednu z mnoha variant panzanelly.

Piemontský rybí salát

Salát připravený z upečeného nebo podušeného rybího filé, jablka, sýra, majonézy a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.