saláty
Caponatou
Tento italský salát z lilků a dalších ingrediencí pochází až ze Sicílie.
Caprese salát
Jednoduchý, ale přitom úžasný, salát připravený z koleček rajčat, oliv a plátků mozzarelly, ochucený olivovým olejem, bylinkovou solí a kořením.
Carpaccio vegetariánské
(Carpaccio vegetariano), italský pokrm, tentokrát bez masa.
Carpaccio z telecí roštěnky
Z telecího roštěnce pokrm původem z Itálie.
Carpaccio zeleninové
Jedna z variant na carpaccio, tentokrát ze zeleniny.
Insalata caprese
Jednoduchý salát ze slunné Itálie připravený z plátků rajčat a mozzarelly.
Italský bramborový salát II.
Salát z vařených brambor ochucený zálivkou z majonézy, jogurtu, sušených rajčat a sekané petrželky.
Italský bramborový salát s bazalkou
Přílohový salát vhodný například ke smaženým rybám, nebo ho podáváme i samostatně.
Italský rajčatový salát
Jednoduchý rajčatový salát, který chutná nejlépe s opečenými toasty, nebo křupavým chlebem. Jde o plátky rajčat a cibule přelité zálivkou s kousky oliv a kapary. Salát servírovaný ozdobený nastrouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.
Italský těstovinový salát II.
Obědový salát z uvařených těstovin promíchaných se salátovou okurkou a paprikou pokrájenou na kostičky, cibulí pokrájenou na půlkolečka, majonézou a česnekovým dressingem.
Italský zeleninový salát
Salát z rajčat, cukety, žampionů, šalotky, mozzarelly a bazalky, podávaný přelitý ochuceným dresinkem.
Melounový salát
Italská kuchyně je vyhlášená svojí lehkostí, vůní po olivovém oleji … Tento recept je na lehký ovocno-zeleninový salát vhodný pro horké letní dny.
Neapolský salát obědový
Původní název tohoto receptu je Insalata di Napoli, což je vlastně verze italské panzanelli oživená listy salátu. V mnoha kuchařkách se tento recept také nazývá “Toskánský chlebový salát”. Jedná se o rychlý, chutný obědový salát z kousků ciabatty, zelených listů salátu a bazalky, mozzarelly, ančoviček … zakápnutý olivovým olejem a octem balsamico.
Neapolský vaječný salát
Lehký a hlavně rychlý salát ze slunné Itálie.
Pampeliškový salát s vajíčkem
Na jaře není o mladé pampeliškové listy nouze. Nasbírejte si je a připravte z nich chutný a svěží salát podávaný s vařenými vajíčky.
Panzanella
Panzanella, neboli chlebový salát oblíbený po celé Itálii.
Panzanella II.
Salát ze slunné Florencie připravený z kousků toskánského chleba, rajčat, okurky, bazalky, červené cibule, vinného octa, oleje, pepře a soli.
Panzanella III.
Další varianta v Itálii tak oblíbeného chlebového salátu. Je připravený z kousků bílého toustového chleba, rajčat, salátové okurky, sardinek, kaparů, červené cibule, SPAK Balsamico dressingu, olivového oleje, pepře a soli.
Piemontský rybí salát
Salát připravený z upečeného nebo podušeného rybího filé, jablka, sýra, majonézy a dalších ingrediencí.
Salát Caprese (Capresse)
Talíř vyskládaný plátky rajčat a mozzarelly, parmské šunky nebo uzeného lososa, přelitý olivovým olejem a estragonovým octem, servírovaný ozdobený bylinkami.
- 1
- 2
- Následující
reklama