REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

saláty

Caponatou

Tento italský salát z lilků a dalších ingrediencí pochází až ze Sicílie.

Caprese salát

Jednoduchý, ale přitom úžasný, salát připravený z koleček rajčat, oliv a plátků mozzarelly, ochucený olivovým olejem, bylinkovou solí a kořením.

Carpaccio vegetariánské

(Carpaccio vegetariano), italský pokrm, tentokrát bez masa.

Carpaccio z telecí roštěnky

Z telecího roštěnce pokrm původem z Itálie.

Carpaccio zeleninové

Jedna z variant na carpaccio, tentokrát ze zeleniny.

Insalata caprese

Jednoduchý salát ze slunné Itálie připravený z plátků rajčat a mozzarelly.

Italský bramborový salát II.

Salát z vařených brambor ochucený zálivkou z majonézy, jogurtu, sušených rajčat a sekané petrželky.

Italský bramborový salát s bazalkou

Přílohový salát vhodný například ke smaženým rybám, nebo ho podáváme i samostatně.

Italský rajčatový salát

Jednoduchý rajčatový salát, který chutná nejlépe s opečenými toasty, nebo křupavým chlebem. Jde o plátky rajčat a cibule přelité zálivkou s kousky oliv a kapary. Salát servírovaný ozdobený nastrouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.

Italský těstovinový salát II.

Obědový salát z uvařených těstovin promíchaných se salátovou okurkou a paprikou pokrájenou na kostičky, cibulí pokrájenou na půlkolečka, majonézou a česnekovým dressingem.

Italský zeleninový salát

Salát z rajčat, cukety, žampionů, šalotky, mozzarelly a bazalky, podávaný přelitý ochuceným dresinkem.

Melounový salát

Italská kuchyně je vyhlášená svojí lehkostí, vůní po olivovém oleji … Tento recept je na lehký ovocno-zeleninový salát vhodný pro horké letní dny.

Neapolský salát obědový

Původní název tohoto receptu je Insalata di Napoli, což je vlastně verze italské panzanelli oživená listy salátu. V mnoha kuchařkách se tento recept také nazývá “Toskánský chlebový salát”. Jedná se o rychlý, chutný obědový salát z kousků ciabatty, zelených listů salátu a bazalky, mozzarelly, ančoviček … zakápnutý olivovým olejem a octem balsamico.

Neapolský vaječný salát

Lehký a hlavně rychlý salát ze slunné Itálie.

Pampeliškový salát s vajíčkem

Na jaře není o mladé pampeliškové listy nouze. Nasbírejte si je a připravte z nich chutný a svěží salát podávaný s vařenými vajíčky.

Panzanella

Panzanella, neboli chlebový salát oblíbený po celé Itálii.

Panzanella II.

Salát ze slunné Florencie připravený z kousků toskánského chleba, rajčat, okurky, bazalky, červené cibule, vinného octa, oleje, pepře a soli.

Panzanella III.

Další varianta v Itálii tak oblíbeného chlebového salátu. Je připravený z kousků bílého toustového chleba, rajčat, salátové okurky, sardinek, kaparů, červené cibule, SPAK Balsamico dressingu, olivového oleje, pepře a soli.

Piemontský rybí salát

Salát připravený z upečeného nebo podušeného rybího filé, jablka, sýra, majonézy a dalších ingrediencí.

Salát Caprese (Capresse)

Talíř vyskládaný plátky rajčat a mozzarelly, parmské šunky nebo uzeného lososa, přelitý olivovým olejem a estragonovým octem, servírovaný ozdobený bylinkami.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy