REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italský zeleninový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z rajčat, cukety, žampionů, šalotky, mozzarelly a bazalky, podávaný přelitý ochuceným dresinkem.


Ingredience:
200 gmozzarelly
100 gžampionů
3 lžíceopražených mandlí
4 ksrajčat
2 kscukety
2 kscibulky šalotky
několik listů bazalky
Na dresink:
8 lžicolivového oleje
2 lžícečerveného vinného octa
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytá rajčata a cuketu nakrájíme na tenká kolečka, očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a oloupanou šalotku nakrájíme na tenké kroužky
2. Mozzarellu nakrájíme na větší kousky a otrháme lístečky bazalky
3. Na plochou mísu urovnáme kolečka rajčat, cukety a plátky žampionů jako tašky na střeše, prostřídáme s kousky mozzarelly a vše posypeme lístečky bazalky, kroužky šalotky a na sucho opraženými mandlemi
4. Nakonec smícháme dohromady vinný ocet, olivový olej, sůl i mletý pepř a tímto dresinkem rovnoměrně polijeme povrch salátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy