REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Melounový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italská kuchyně je vyhlášená svojí lehkostí, vůní po olivovém oleji … Tento recept je na lehký ovocno-zeleninový salát vhodný pro horké letní dny.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksplátků parmské šunky
4 ksčerstvých fíků
1 kshlávkového zelí
1 ksmenšího žlutého melounu
1 kslimetky
1/2 ksmalého oranžového melounu
40 gparmezánu
4 lžíceolivového oleje
2 lžícenakládaného zeleného pepře

Postup:

1. Omytý hlávkový salát necháme důkladně okapat, pak jej rozebereme na jednotlivé listy
2. Melouny rozkrojíme a lžící odstraníme semínka, následně melouny nakrájíme na slabé měsíčky
3. Omyté fíky nakrájíme na čtvrtky
4. Jednotlivé ingredience vyskládáme na talíře, přidáme tenké plátky parmské šunky a kuličky zeleného pepře
5. Vše zakápneme olivovým olejem, limetkovou šťávou a nakonec posypeme hoblinkami parmezánu.

Doporučení:

Salát podáváme chlazený, ale nesmíme ho nechat v lednici moc dlouho, jinak melouny ztratí svojí vůni a chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy