REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Neapolský salát obědový

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní název tohoto receptu je Insalata di Napoli, což je vlastně verze italské panzanelli oživená listy salátu. V mnoha kuchařkách se tento recept také nazývá “Toskánský chlebový salát”. Jedná se o rychlý, chutný obědový salát z kousků ciabatty, zelených listů salátu a bazalky, mozzarelly, ančoviček … zakápnutý olivovým olejem a octem balsamico.


Ingredience:
5 ksvelkých rajčat
1 ksmenší ciabatty natrhané na kousky
3 balení (po 125 g)kuliček mozzarelly
1 konzervaančoviček
2 hrstinatrhaných listů salátu
2 hrstilistů čerstvé bazalky
125 mlolivového oleje
několik kapek octa balsamico
pepř
sůl

Postup:

1. Ciabattu a oprané listy salátu natrháme na kousky, mozzarellu nakrájíme na kostičky velké tak 2 cm, ančovičky a rajčata nakrájíme také na menší kousky
2. Do větší salátové mísy dáme kousky ciabatta a sýra, přidáme natrhaný salát, listy bazalky, rajčata a ančovičky, vše opatrně zamícháme, přelijeme olivovým olejem a zakápneme několika kapkami octa balsamico
3. Hotový salát mírně osolíme, okořeníme pepřem a ihned podáváme.

Doporučení:

Kousky ciabatty, můžeme i úhledně nakrájet na kostičky a zprudka je opéci nasucho na pánvičce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy