Salát ze slunné Florencie připravený z kousků toskánského chleba, rajčat, okurky, bazalky, červené cibule, vinného octa, oleje, pepře a soli.
Ingredience:
4 ks | krajíčky bílého toskánského chleba |
2 ks | rajčata |
1 ks | salátové okurky |
1 ks | červené cibule |
panenského olivového oleje | |
vinného octa | |
listky bazalky | |
zelené řapíky celeru | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou a nakrájenou salátovou okurku posolíme, necháme ji pustit vodu na nakloněném talíři, spolu s vodou se odstraní i hořkost
2. Krajíce chleba namočíme do vody a pěkně je vyždímáme, delikátně je položíme na dno zvolené nádoby
3. Nakrájíme na plátky rajčata (nejraději “Cuore di bue”), odstraníme slupku a semínka
4. Opláchneme a vyždímáme okurku, nakrájíme cibuli (nejlépe di Tropea-červená) a celer (používáme pouze zelenou nať, ne kořen), nejlépe ručně natrháme na malé kousky bazalku
5. Vše poskládáme na připravený chléb, osolíme, opepříme, přidáme panenský olivový olej a trochu ocet
6. Promícháme a necháme chvíli odležet.