REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panzanella II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát ze slunné Florencie připravený z kousků toskánského chleba, rajčat, okurky, bazalky, červené cibule, vinného octa, oleje, pepře a soli.


Ingredience:
4 kskrajíčky bílého toskánského chleba
2 ksrajčata
1 kssalátové okurky
1 ksčervené cibule
panenského olivového oleje
vinného octa
listky bazalky
zelené řapíky celeru
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou a nakrájenou salátovou okurku posolíme, necháme ji pustit vodu na nakloněném talíři, spolu s vodou se odstraní i hořkost
2. Krajíce chleba namočíme do vody a pěkně je vyždímáme, delikátně je položíme na dno zvolené nádoby
3. Nakrájíme na plátky rajčata (nejraději „Cuore di bue“), odstraníme slupku a semínka
4. Opláchneme a vyždímáme okurku, nakrájíme cibuli (nejlépe di Tropea-červená) a celer (používáme pouze zelenou nať, ne kořen), nejlépe ručně natrháme na malé kousky bazalku
5. Vše poskládáme na připravený chléb, osolíme, opepříme, přidáme panenský olivový olej a trochu ocet
6. Promícháme a necháme chvíli odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy