REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panzanella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Panzanella, neboli chlebový salát oblíbený po celé Itálii.


Ingredience:
150 gtmavého staršího chleba
150 grajčat
1-2 lžícejemně nasekané cibule
1 trsnaťové petrželky
5 lžicolivový olej
1 lžícevinný ocet
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Chleba nakrájíme na kostičky, které nasucho opečeme na pánvi dozlatova
2. Do misky nasypeme na jemno nasekanou cibulku, špetku soli, 1/
4 lžičky čerstvě namletého pepře, vše zalijeme octem smíchaným s olejem, promícháme vidličkou
3. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a nasekanou petrželku, promícháme, ochutnáme a dle chuti dosladíme cukrem
4. Nakonec do misky nasypeme teplé, čerstvě opečené kousky chleba a salát ihned podáváme.

Doporučení:

Čím déle necháte panzanellu ležet, tím více vám chléb změkne a nabobtná. Petrželku lze zaměnit za jinou bylinku, velmi oblíbená je bazalka nebo máta. Také se často přidává i jiný druh zeleniny, olivy …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy