REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampeliškový salát s vajíčkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jaře není o mladé pampeliškové listy nouze. Nasbírejte si je a připravte z nich chutný a svěží salát podávaný s vařenými vajíčky.


Ingredience:
3 hrstičerstvých mladých pampeliškových listů
4 ksnatvrdo uvařených vajec
2 ksmalých brambor
1 kscibule
2 lžícejablečného octa
2 lžíceolivového oleje
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvařte v osolené vodě, oloupejte je a ještě za tepla nakrájejte na tenké plátky
2. Listy pampelišek opatrně omyjte, osušte a nakrájejte
3. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno
4. Všechny ingredience smíchejte a připravte si dresink ze soli, pepře, jablečného octa a olivového oleje.

Doporučení:

Na jaře není o mladé pampeliškové listy nouze. Recept je ideální lehkou zdravou večeří, ale můžete jej připravit i jako svačinu či přílohu pro další jídla.

Poznámka:

Chcete vědět o tyrolských receptech ještě víc? Podívejte se na článeku: Pusťte jaro do své kuchyně!. Další informace o Roter Hahn (v češtině, němčině, angličtině, italštině a polštině) najdete zde: http://www.roterhahn.cz/cz/.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy