(Carpaccio vegetariano), italský pokrm, tentokrát bez masa.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
300 g | jemného ovčího sýra |
100 g | zelených a černých oliv |
200 g | cherry rajských jablíček |
4 ks | okurek |
panenský olivový olej | |
několik lístků bazalky | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Sýr oloupeme a nakrájíme na ne příliš silné plátky
2. Okurky nakrájíme na tenoučká kolečka
3. Rajská jablíčka omyjeme a nakrájíme na měsíčky
4. V misce rozpustíme sůl a pepř v citrónové šťávě a nakonec přidáme olej, vše dobře promícháme
5. Na servírovací mísu rozprostřeme ovčí sýr, na něj okurky a rajská jablíčka, pokapeme směsí oleje a citrónu
6. Ozdobíme lístky bazalky a hned podáváme.