REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Carpaccio z telecí roštěnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z telecího roštěnce pokrm původem z Itálie.


Ingredience:
5 ksplátků telecího trochu zamrzlého roštěnce
5 ksplátků parmazánu
šťáva z limetky
olivový olej
červená cibule
červené olivy
čerstvá bazalka
mořská sůl
pepř

Postup:

1. Z telecího trochu zamrzlého roštěnce (rozumí se v syrovém stavu) nakrájíme pět slabých plátků na porci 2. Plátky pokropíme olivovým olejem a pokapeme šťávou z limetky
3. Plátky naaranžujeme na talíř a hoblíkem na sýr (to je sice norská specialita ale jde to i s ostrým nožem) nakrájíme plátky parmazánu a poklademe je na maso
4. Pokrm ozdobíme červenou cibulí, černými olivami a čerstvou bazalkou
5. Opepříme čerstvým pepřem z mlýnku a mletou mořskou solí
6. Podáváme s plátkem dobrého čerstvého chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy