REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italský rajčatový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý rajčatový salát, který chutná nejlépe s opečenými toasty, nebo křupavým chlebem. Jde o plátky rajčat a cibule přelité zálivkou s kousky oliv a kapary. Salát servírovaný ozdobený nastrouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.


Ingredience:
Rozpis pro 2 osoby:
8 ksmasitých menších rajčat
10 ksčerných oliv
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
2 lžícesměsi nasekaných bylinek
2 lžíceolivového oleje
2 lžíceparmazánu
2 lžícekapary
pepř
sůl

Postup:
  1. Rajčata nakrájíme na plátky, rozložíme na talíře, poklademe kroužky cibule
  2. V misce promícháme na jemno nasekaný česnek, kapary a kostičky oliv, zakápneme olivovým olejem, vinným octem, osolíme, opepříme, promícháme
  3. Směsí přelijeme rajčata, posypeme strouhaným parmazánem, nasekanými bylinkami a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy