Uvařené těstoviny s česnekem, chilli papričkou a ciabattou, posypané petrželkou.
Ingredience:
300 g | těstovin linguine |
4 lžíce | olivového oleje |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | větší chilli papričky |
1 ks | ciabatty |
1 ks | malého svazku hladkolisté patrželky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus, scedíme je a necháme okapat
2. V pánvi rozehřejeme olivovým olej, přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku, očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku a 2-3 minuty opékáme
3. Přidáme nastrouhanou střídu ciabatty (ciabattu rozřízneme, střídu vybereme a natrháme na kousky), opečeme ji dozlatova, pak pánev sundáme z tepla
4. Do základu nasypeme uvařené, okapané těstoviny, vše promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a posypeme na jemno nasekanou petrželkou.
Ciabatta – Italský chléb vypadající jako veka, podávaný většinou potřený česnekem, opečený na olivovém oleji a posypaný sýrem jako příloha k polévkám a pokrmům. Vyrábí se z bílé nebo hnědé mouky spojené olivovým olejem a ochucuje se bylinkami, které se buď vmíchají do těsta nebo sypou na povrch.