REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linguine aglio olio e peperoncino

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny s česnekem, chilli papričkou a ciabattou, posypané petrželkou.


Ingredience:
300 gtěstovin linguine
4 lžíceolivového oleje
2 ksstroužků česneku
1 ksvětší chilli papričky
1 ksciabatty
1 ksmalého svazku hladkolisté patrželky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus, scedíme je a necháme okapat
2. V pánvi rozehřejeme olivovým olej, přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku, očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku a 2-3 minuty opékáme
3. Přidáme nastrouhanou střídu ciabatty (ciabattu rozřízneme, střídu vybereme a natrháme na kousky), opečeme ji dozlatova, pak pánev sundáme z tepla
4. Do základu nasypeme uvařené, okapané těstoviny, vše promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a posypeme na jemno nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Ciabatta – Italský chléb vypadající jako veka, podávaný většinou potřený česnekem, opečený na olivovém oleji a posypaný sýrem jako příloha k polévkám a pokrmům. Vyrábí se z bílé nebo hnědé mouky spojené olivovým olejem a ochucuje se bylinkami, které se buď vmíchají do těsta nebo sypou na povrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy