REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Itálie


Italský chléb

Domácí chléb ze slunné Itálie.

Italský chléb Focaccia

Klasický italský chléb připravený z placek kynutého těsta upečených v troubě dozlatova.

Italský rajčatový salát

Jednoduchý rajčatový salát, který chutná nejlépe s opečenými toasty, nebo křupavým chlebem. Jde o plátky rajčat a cibule přelité zálivkou s kousky oliv a kapary. Salát servírovaný ozdobený nastrouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.

Italský těstovinový salát II.

Obědový salát z uvařených těstovin promíchaných se salátovou okurkou a paprikou pokrájenou na kostičky, cibulí pokrájenou na půlkolečka, majonézou a česnekovým dressingem.

Italský velikonoční chléb

Domácí chléb servírovaný na Velikonoce v Itálii.

Italský zeleninový salát

Salát z rajčat, cukety, žampionů, šalotky, mozzarelly a bazalky, podávaný přelitý ochuceným dresinkem.

Jablečná crostata servírovaná s ricottovým nebo mascarponovým krémem

Vyzkoušejte skvělý italský koláč plněný jablečnou nádivkou, ozdobený mřížkami z těsta. Podobá se našemu klasickému mřížkovému koláči, ovšem tento je ještě servírovaný se skvělým ricottovým nebo mascarponovým krémem.

Jahodové tiramisu

Oblíbený italský dezert připravený z mascarpone, čerstvých jahod, mandlového likéru, vajíček a cukrářských piškotů.

Janovské rizoto

Rizoto připravené z uvařené rýže promíchané s hovězím masem podušeným v bílém víně a vývaru, se zeleninou a kořením.

Janovské rizoto s mořskými plody

Toto rizoto se připravuje odlišně od italských rizot, podobně jako v Česku nejprve uvaříme rýži a tu smícháme s hotovou omáčkou.

Jarní farmářská hostina – chřest, šunka a brambory z pánve

Oblibě se mezi farmáři v Jižním Tyrolsku těší především domácí šunky a uzené maso. Vyzkoušet můžete například jarní, odlehčenou verzi farmářské hostiny.

Jarní risotto

Inspirace na využití chřestu v kuchyni od oblíbené sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Jde o recept z Itálie. Inspirujte se a pochutnejte si doma na pravém italském risottu.

Jehněčí ragú

Spezzatino di agnello je původní název tohoto pokrmu. Jedná se o jehněčí kostky podušené na cibulce, zalité červeným vínem a později vodou, servírované spolu se zvlášť podušenými cibulkami a fazolkami.

Jemný italský koláč

Slaný koláč připravený z vajíček, zakysané smetany, sýra ricotta, cherry rajčátek …

Kachna na pomerančích

Porce kachny posypané tymiánem a upečené dozlatova, výpek dochucený pomerančovou šťávou a kůrou.

Kapr po italsku

Ryba obalená v parmazánové směsi, opečená dozlatova na cibulovém základě dochuceném petrželkou.

Kaštanová polévka

Polévka z upečených a rozmixovaných kaštanů a dalších surovin, servírovaná ozdobená kostičkami opečených rohlíků nebo chleba.

Kaštanové Krapfen

Dobré pořízení s přípravou tohoto receptu přeje Erika, selka ze statku Roter Hahn, šenku typu Buschenschank “Villscheiderhof” u Brixenu. Právě od ní pochází tento recept na sladký dezert z Jižního Tyrolska.

Kokosová panna cotta

Kokosová varianta italského dezertu z vařené smetany, kokosového mléka a dalších ingrediencí.

Králík po vlašsku

Prošpikované porce králíka obalené ve slanině, opečené a pak podušené spolu s brambory a cibulkou

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy