REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italské kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa potřená pastou, posypaná směsí parmazánu s polentou a rajčátky, upečená doměkka.


Ingredience:
4 kskuřecích prsou
12 kscherry rajčátek
4-6 lžictapenády z černých oliv
4 lžíceolivového oleje
Na směs:
4 lžícepolenty
4 lžícestrouhaného parmazánu
2 lžíceolivového oleje
2 lžičkynasekaného čerstvého tymiánu

Postup:

1. V misce smícháme polentu, na jemno nastrouhaný parmazán, na drobno nasekaný tymián a olivový olej
2. Do pekáčku dáme omytá rozpůlená cherry rajčátka, na ně rozložíme očištěná, tapenádou z černých oliv potřená kuřecí prsa, vše zasypeme připravenou směsí parmazánu s polentou a zastříkneme olivovým olejem
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C (horkovzdušné na 170 °C) a pečeme doměkka (asi 30 minut).
4. Podáváme se zeleninovým salátem a čerstvým pečivem.

Poznámka:

Tapenáda z černých oliv se dostane koupit v obchodech s italskými specialitami, ale můžeme si ji i vyrobit doma, recept najdete zde: Tapenáda z černých oliv.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy