REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italské kuře Cacciatore

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Známá varianta na opečené a pak podušené porce kuřete spolu s rajským protlakem, vínem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
kuře rozporcovaného na 8 dílů
400 gkonzervovaných rajčat
250 gžampiónů
90 gslaniny
125 mlčerveného vína
75 mlrajského protlaku
4 lžíceolivového oleje
4 lžícenasekané petrželové natě
2 lžícekaparů
1 lžícenasekaného čerstvého tymiánu
2 lžičkynasekané čerstvé šalvěje
4 ksstroužky česneku
1 ksmalé zelené papriky
1 kscibule
nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu
hladká mouka na poprášení
mletý černý pepř
šalvěj na ozdobu
sůl

Postup:

1. Očištěné, oprané kuře rozporcujeme na 8 dílů, osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, nakonec maso lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepeme
2. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme připravené porce kuřete, slaninu nakrájenou na nudličky a 10-15 minut vše restujeme 3. Obsah pánve přendáme do hrnce, tuk z pánve vylijeme a důkladně ji vytřeme
4. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku zbavenou semen, polovinu utřeného česneku a za stálého míchání zeleninu 5 minut restujeme, až změkne, děrovanou naběračkou ji přidáme ke kuřeti
5. Na pánvi osmahneme žampiony nakrájené na čtvrtky a přidáme ostatním surovinám do hrnce
6. Nakonec na pánev nalijeme červené víno a 10 minut víno vaříme, aby se svařilo asi tak na 4 lžíce, obsah pánve opět slijeme do hrnce, kam přidáme ještě nakrájená rajčata, protlak a nasekanou šalvěj
7. Pokrm přikryjeme a 1 hodinu dusíme v předehřáté troubě na 190-200 °C
8. Zbylý česnek smícháme s nasekanou petrželovou natí, citrónovou kůrou a kapary, tuto směs na závěr přípravy přimícháme do hrnce a vše spolu dobře prohřejeme
9. Hotové kuřecí Cacciatore osolíme a dochutíme pepřem, jednotlivé porce zdobíme šalvějí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy