REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italské kuře Cacciatore

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Známá varianta na opečené a pak podušené porce kuřete spolu s rajským protlakem, vínem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
kuře rozporcovaného na 8 dílů
400 gkonzervovaných rajčat
250 gžampiónů
90 gslaniny
125 mlčerveného vína
75 mlrajského protlaku
4 lžíceolivového oleje
4 lžícenasekané petrželové natě
2 lžícekaparů
1 lžícenasekaného čerstvého tymiánu
2 lžičkynasekané čerstvé šalvěje
4 ksstroužky česneku
1 ksmalé zelené papriky
1 kscibule
nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu
hladká mouka na poprášení
mletý černý pepř
šalvěj na ozdobu
sůl

Postup:

1. Očištěné, oprané kuře rozporcujeme na 8 dílů, osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, nakonec maso lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepeme
2. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme připravené porce kuřete, slaninu nakrájenou na nudličky a 10-15 minut vše restujeme 3. Obsah pánve přendáme do hrnce, tuk z pánve vylijeme a důkladně ji vytřeme
4. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku zbavenou semen, polovinu utřeného česneku a za stálého míchání zeleninu 5 minut restujeme, až změkne, děrovanou naběračkou ji přidáme ke kuřeti
5. Na pánvi osmahneme žampiony nakrájené na čtvrtky a přidáme ostatním surovinám do hrnce
6. Nakonec na pánev nalijeme červené víno a 10 minut víno vaříme, aby se svařilo asi tak na 4 lžíce, obsah pánve opět slijeme do hrnce, kam přidáme ještě nakrájená rajčata, protlak a nasekanou šalvěj
7. Pokrm přikryjeme a 1 hodinu dusíme v předehřáté troubě na 190-200 °C
8. Zbylý česnek smícháme s nasekanou petrželovou natí, citrónovou kůrou a kapary, tuto směs na závěr přípravy přimícháme do hrnce a vše spolu dobře prohřejeme
9. Hotové kuřecí Cacciatore osolíme a dochutíme pepřem, jednotlivé porce zdobíme šalvějí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy