REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italské kuře Piccata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa okořeněná, obalená v mouce smíchané s nastrouhaným parmazánem, usmažená dozlatova na olivovém oleji, servírovaná přelitá máslovou omáčkou z výpeku, ozdobená kapary a kolečky citronu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa
3-4 lžícestrouhaného parmazánu
1 hrnekhladké mouky
60 mlkvalitního olivového oleje
černý mletý pepř
sůl
Na omáčku:
60 gmásla
40 gokapaných kaparů
150 mlbílého suchého vína
2 lžícečerstvé šťávy z citronu
2 lžícesekané petrželky
Ostatní:
kolečka citronu na ozdobu

Postup:
  1. Trouby zapneme a nastavíme na 100 °C
  2. Prsa podélně nařízneme, ale nedokrojíme, rozevřeme je a vytvoříme tzv. „motýlka“
  3. Maso osolíme, okořeníme pepřem, pak obalíme v mouce smíchané s nastrouhaným parmazánem
  4. V pánvi na olivovém oleji zprudka prsa osmažíme, pěkně z obou stran, usmažené kusy přendáme do pekáčku a uchováme v troubě v teple
  5. Připravíme omáčku; do pánve s výpekem po smažení kuřecích plátků nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu a kapary, za občasného promíchání necháme tekutinu zredukovat na polovinu, nakonec do omáčky vložíme máslo na zjemnění
  6. Jednotlivé plátky kuřete servírujeme přelité omáčkou z výpeku, ozdobíme kapary a kolečky citronu.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy