předkrmy
Arancini plněné tuňákovým ragú
Arancini – sicilské smažené „street food“, stejně oblíbené, jako v Čechách třeba párek v rohlíku, jen mnohem náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to.
Brokolice po sicilsku
Pikantní úprava brokolice podle receptu z italské kuchyně. Takto upravenou lze podávat jako teplý předkrm, nebo s přílohou, jako hlavní chod.
Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami
Skvělý předkrm nebo večeře z opečených plátků bagety potřených Bertolli s máslem a olivovým olejem, obložené cibuládou, ančovičkou a pokrájenými olivami. Bagetky nakonec ozdobené rukolou nebo řeřichou.
Bruschetta s rajčaty
Směs z rajčat a dalších ingrediencí servírovaná na opečených bagetách.
Bruschetta s rajčaty II.
V jednoduchosti je síla, což potvrzuje také následující recept – křupavá bruschetta s rajčaty provoněná bazalkou a česnekem. Ačkoliv se zde rajčata zapékají, nepodceňujte jejich chuť. Ta nejlepší jsou buď ze zahrádky, nebo oceněná značkami kvality (např. Klasou).
Bruschetta s rajčaty III.
Teplý předkrm z Itálie na plátky opečeného bílého chleba obložené ochucenými kousky rajčat.
Bruschetta se slaninovo-paprikovou směsí
Opečené plátky italského chleba pokladené slaninovo-paprikovou směsí a ozdobené lístky bazalky.
Bruschetta zapečená s uzeninou a sýrem
Plátky veky pokapané olivovým olejem, ochucené bylinkovou solí, nejprve upečené v troubě, pak potřené česnekem a obložené uzeninou a sýrem, nakonec v troubě zapečené.
Caponata s tuňákem a bruschettou
Caponata je italské jídlo, které připomíná ratatouille. Tato zeleninová směs je skvělá především na opečených toustech nebo bagetách. Na opečených plátcích bruschetty je pak caponata nejlepší. V receptu je vložen i video recept!
Carpaccio z červené řepy
Chutný studený předkrm z marinované červené řepy, čerstvého kozího sýra a dalších ingrediencí, servírovaný dobře vychlazený.
Carpaccio z červené řepy II.
Uvařená řepa nakrájená na kolečka, posypaná kozím sýrem a rukolou, zastřiknutá dresinkem.
Carpaccio z lososa
Italské carpaccio, tentokrát z lososa.
Carpaccio ze svíčkové
Carpaccio je italský pokrm. Základ je vždy stejný – na tenoučké, až průsvitné plátky nakrájené ty nejlepší kousky absolutně čerstvého syrového masa či zeleniny. Podává se většinou jako předkrm s bílým pečivem a sklenkou dobrého vína.
Ciabatta s mozarellou, sýrem a sušenými rajčátky
Teplý předkrm připravený z čerstvé ciabatty (italské bílé veky) potřené pestem, obložené mozarellou a sušenými rajčátky.
Crostini s marinovanou paprikou, pecorinem a bazalkou
Skvělý italský předkrm nebo mezichod, který se také hodí jako součást silvestrovského menu. K dobrému vínu úžasná záležitost!
Crostini s tymiánovou riccotou a grilovanými houbami
Opékané houby na opečené bagetce zakápnuté vínem i balzamikem, ochucené mořskou solí a čerstvě namletým pepřem. S ricottou a lanýžovým olejem.
Crostini se šunkou
Opečené plátky bagety potřené žervé, ozdobené plátky šunky, okurky, nasekané chilli papričky a posypané mátovými lístky.
Čerstvé houby na italský způsob (Funghi fresh italiano)
Houby jsou velmi oblíbené také v italské kuchyni. Italové rádi houbaří podobně jako Češi. Zde je jednoduchý recept právě z italské kuchyně, který vás překvapí svojí pikantní chutí.
Dušené artyčoky
Tradiční římský předkrm. Na olivovém oleji a čerstvých bylinkách podušené artyčoky.
Frittata ze dvou druhů sýrů
Uvařené těstoviny fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni …) spolu se zeleninou, zapečené dozlatova s vejci a dvěma druhy sýrů.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama