REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy

Brokolice po sicilsku

Pikantní úprava brokolice podle receptu z italské kuchyně. Takto upravenou lze podávat jako teplý předkrm, nebo s přílohou, jako hlavní chod.

Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami

Skvělý předkrm nebo večeře z opečených plátků bagety potřených Bertolli s máslem a olivovým olejem, obložené cibuládou, ančovičkou a pokrájenými olivami. Bagetky nakonec ozdobené rukolou nebo řeřichou.

Bruschetta s rajčaty

Směs z rajčat a dalších ingrediencí servírovaná na opečených bagetách.

Bruschetta s rajčaty II.

V jednoduchosti je síla, což potvrzuje také následující recept – křupavá bruschetta s rajčaty provoněná bazalkou a česnekem. Ačkoliv se zde rajčata zapékají, nepodceňujte jejich chuť. Ta nejlepší jsou buď ze zahrádky, nebo oceněná značkami kvality (např. Klasou).

Bruschetta s rajčaty III.

Teplý předkrm z Itálie na plátky opečeného bílého chleba obložené ochucenými kousky rajčat.

Bruschetta se slaninovo-paprikovou směsí

Opečené plátky italského chleba pokladené slaninovo-paprikovou směsí a ozdobené lístky bazalky.

Carpaccio z červené řepy

Chutný studený předkrm z marinované červené řepy, čerstvého kozího sýra a dalších ingrediencí, servírovaný dobře vychlazený.

Carpaccio z červené řepy II.

Uvařená řepa nakrájená na kolečka, posypaná kozím sýrem a rukolou, zastřiknutá dresinkem.

Carpaccio z lososa

Italské carpaccio, tentokrát z lososa.

Carpaccio ze svíčkové

Carpaccio je italský pokrm. Základ je vždy stejný – na tenoučké, až průsvitné plátky nakrájené ty nejlepší kousky absolutně čerstvého syrového masa či zeleniny. Podává se většinou jako předkrm s bílým pečivem a sklenkou dobrého vína.

Ciabatta s mozarellou, sýrem a sušenými rajčátky

Teplý předkrm připravený z čerstvé ciabatty (italské bílé veky) potřené pestem, obložené mozarellou a sušenými rajčátky.

Crostini s marinovanou paprikou, pecorinem a bazalkou

Skvělý italský předkrm nebo mezichod, který se také hodí jako součást silvestrovského menu. K dobrému vínu úžasná záležitost!

Crostini s tymiánovou riccotou a grilovanými houbami

Opékané houby na opečené bagetce zakápnuté vínem i balzamikem, ochucené mořskou solí a čerstvě namletým pepřem. S ricottou a lanýžovým olejem.

Crostini se šunkou

Opečené plátky bagety potřené žervé, ozdobené plátky šunky, okurky, nasekané chilli papričky a posypané mátovými lístky.

Čerstvé houby na italský způsob (Funghi fresh italiano)

Houby jsou velmi oblíbené také v italské kuchyni. Italové rádi houbaří podobně jako Češi. Zde je jednoduchý recept právě z italské kuchyně, který vás překvapí svojí pikantní chutí.

Dušené artyčoky

Tradiční římský předkrm. Na olivovém oleji a čerstvých bylinkách podušené artyčoky.

Frittata ze dvou druhů sýrů

Uvařené těstoviny fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni …) spolu se zeleninou, zapečené dozlatova s vejci a dvěma druhy sýrů.

Gratinovaná vajíčka

Vejce uvařená natvrdo, nakrájená na plátky, proložená omáčkou a sýrem fontina, posypaná nastrouhaným parmazánem a zapečená v troubě do zlatohněda.

Hermelín pečený ve slanině

Hermelín potřený ořechovým pestem, obalený plátky slaniny a protkaný snítkou rozmarýnu, grilovaný na roštu grilu.

Chřest s bolzanskou omáčkou

Chřest s bolzanskou omáčkou z majonézy, vajíček, bílého pepře a petrželky je delikátní předkrm, který připravíte snadno a rychle.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy