REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Arancini plněné tuňákovým ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Arancini – sicilské smažené „street food“, stejně oblíbené, jako v Čechách třeba párek v rohlíku, jen mnohem náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
Arancini:
300 gstrouhanky
250 ghladké mouky
300 mlvody
1 baleníbůvolí mozzarelly
rukola
olej na smažení
Kuskus:
200 gkuskusu
50 gsýru Parmigiano
240 mlvody
1 ksvejce
sůl
Sugo:
3x 80 gtuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem
400 gcherry rajčat
10 gbazalky
1 ksstroužek česneku
4 clolivového oleje
pepř
sůl

Postup:
  1. Arancini – Mouku zalijeme vodou a důkladně rozmícháme na sametovou konzistenci. V tomto těstíčku budeme obalovat arancini. Kuskus promícháme se sugem, které jsme k němu přidali. Navlhčíme si dlaň, polévkovou lžící nabereme kuskus a v dlani tlakem formujeme tenkou mističku, do které vložíme předem nakrájenou mozzarellu a lžičku suga. Opět nabereme lžíci kuskusu a zaklopíme náplň. Opatrně, ale důkladně, pomocí druhé navlhčené ruky formujeme do tvaru hrušky. Opakujeme, dokud nezpracujeme všechen kuskus. Arancini necháme v lednici odpočinout, již po pár minutách budou mít pevnější konzistenci.
  2. Jednotlivé arancini ponoříme pomocí děrované naběračky do těstíčka, necháme okapat, vložíme do strouhanky a každou důkladně obalíme. Smažíme v rozpáleném oleji. Jakmile se zbarví, plotýnku ztlumíme a pozvolna smažíme dozlatova.
  3. Kuskus – kuskus osolíme, přidáme olej z tuňáka, promícháme a zalejeme vroucí vodou. Necháme zakryté 5 minut odpočívat. Poté do kuskusu rozklepneme vajíčko a najemno nastrouhaný sýr Parmigiano, zakryjeme a necháme vychladnout.
  4. Sugo – rajčátka nakrájíme na malé kostky a dáme do misky. Česnek si rozmáčkneme pomocí nože a vložíme do rozpálené pánvičky s olivovým olejem. Jakmile má česnek zlatavou barvu, přidáme kostky rajčat a ztlumíme plotýnku na polovinu. Rajčata necháme vařit cca 15 minut. Pokud nemáme cherry rajčátka, tak nejprve každé rajče nařízneme ve tvaru ne příliš hlubokého „X“ a vložíme na pár vteřin do horké vody. Poté radikálně ochladíme a sloupneme slupku.
  5. Základ suga je nyní téměř hotový a můžeme přidat tuňáka. Sugo prohříváme, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Naběračku hotového suga přidáme do odpočívajícího kuskusu a zbytek suga necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Servírování: Na talíř dáme rukolový salát, do něj vložíme arancini a k tomu do malé misky trochu suga na namáčení. Buon Appetito.
Poznámka:

Zdroj: www.riomare.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy