REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Arancini plněné tuňákovým ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Arancini – sicilské smažené „street food“, stejně oblíbené, jako v Čechách třeba párek v rohlíku, jen mnohem náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
Arancini:
300 gstrouhanky
250 ghladké mouky
300 mlvody
1 baleníbůvolí mozzarelly
rukola
olej na smažení
Kuskus:
200 gkuskusu
50 gsýru Parmigiano
240 mlvody
1 ksvejce
sůl
Sugo:
3x 80 gtuňáka Rio Mare s citronem a černým pepřem
400 gcherry rajčat
10 gbazalky
1 ksstroužek česneku
4 clolivového oleje
pepř
sůl

Postup:
  1. Arancini – Mouku zalijeme vodou a důkladně rozmícháme na sametovou konzistenci. V tomto těstíčku budeme obalovat arancini. Kuskus promícháme se sugem, které jsme k němu přidali. Navlhčíme si dlaň, polévkovou lžící nabereme kuskus a v dlani tlakem formujeme tenkou mističku, do které vložíme předem nakrájenou mozzarellu a lžičku suga. Opět nabereme lžíci kuskusu a zaklopíme náplň. Opatrně, ale důkladně, pomocí druhé navlhčené ruky formujeme do tvaru hrušky. Opakujeme, dokud nezpracujeme všechen kuskus. Arancini necháme v lednici odpočinout, již po pár minutách budou mít pevnější konzistenci.
  2. Jednotlivé arancini ponoříme pomocí děrované naběračky do těstíčka, necháme okapat, vložíme do strouhanky a každou důkladně obalíme. Smažíme v rozpáleném oleji. Jakmile se zbarví, plotýnku ztlumíme a pozvolna smažíme dozlatova.
  3. Kuskus – kuskus osolíme, přidáme olej z tuňáka, promícháme a zalejeme vroucí vodou. Necháme zakryté 5 minut odpočívat. Poté do kuskusu rozklepneme vajíčko a najemno nastrouhaný sýr Parmigiano, zakryjeme a necháme vychladnout.
  4. Sugo – rajčátka nakrájíme na malé kostky a dáme do misky. Česnek si rozmáčkneme pomocí nože a vložíme do rozpálené pánvičky s olivovým olejem. Jakmile má česnek zlatavou barvu, přidáme kostky rajčat a ztlumíme plotýnku na polovinu. Rajčata necháme vařit cca 15 minut. Pokud nemáme cherry rajčátka, tak nejprve každé rajče nařízneme ve tvaru ne příliš hlubokého „X“ a vložíme na pár vteřin do horké vody. Poté radikálně ochladíme a sloupneme slupku.
  5. Základ suga je nyní téměř hotový a můžeme přidat tuňáka. Sugo prohříváme, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Naběračku hotového suga přidáme do odpočívajícího kuskusu a zbytek suga necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Servírování: Na talíř dáme rukolový salát, do něj vložíme arancini a k tomu do malé misky trochu suga na namáčení. Buon Appetito.
Poznámka:

Zdroj: www.riomare.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy