REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolice po sicilsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní úprava brokolice podle receptu z italské kuchyně. Takto upravenou lze podávat jako teplý předkrm, nebo s přílohou, jako hlavní chod.


Ingredience:
500 gbrokolice
100 gčerných oliv
50 clčerveného vína
8 kssardelek
1 ksčervené cibule
2 lžícestrouhaného parmazánu
olivový olej
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Brokolici rozdělíme na růžičky, blanšíruje (spaříme horkou vodou) v hrnci 2 minuty, vodu slijeme, růžičky necháme okapat
  2. Olivy, sardelky a cibuli nakrájíme, přidáme parmazán, zalijeme olivovým olejem, opepříme, směs promícháme
  3. Ohnivzdornou misku vymažeme olejem, vložíme růžičky brokolice, přelijeme směsí, opět naskládáme brokolici, znovu zalijeme směsí, přelijeme vínem
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 20 minut.
Doporučení:

Brokolici podáváme samotnou, nebo s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy