REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý předkrm nebo večeře z opečených plátků bagety potřených Bertolli s máslem a olivovým olejem, obložené cibuládou, ančovičkou a pokrájenými olivami. Bagetky nakonec ozdobené rukolou nebo řeřichou.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
6 ksplátků bagety nebo jiného italského chleba
6 ksančoviček
500 gcibule (červené)
250 mlčerveného suchého vína
1 lžičkatmavého cukru
Bertolli s máslem a olivovým olejem
ocet aceto balsamico
rukola nebo řeřicha
čerstvě mletý pepř
stroužek česneku
olivy kalamata
mořská sůl
olivový olej

Postup:

1. Ve větší pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a vložte cibuli nakrájenou na klínky, po přibližně 10 minutách osolte a opepřete
2. Přilijte 250 ml vína, zastříkněte balzamikovým octem a přidejte lžičku tmavého cukru, vařte, dokud se tekutina nevypaří a cibule nezkaramelizuje, přibližně dalších 45 až 50 minut, cibuládu takto připravte ideálně den předem
3. Bagetu nakrájenou na centimetrové plátky opečte v předehřáté troubě na 200 °C
4. Po vyjmutí z trouby potřete stroužkem česneku
5. Lehce vychladlé plátky pečiva potřete Bertolli s máslem a olivovým olejem, na bruschettu navrstvěte cibuládu, ančovičku, pokrájené olivy a ozdobte rukolou nebo řeřichou.

Doporučení:

Cibuládu si takto můžete připravit i do zásoby. V lednici vydrží i několik týdnů.

Poznámka:

Zdroj: www.unilever.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy