Teplý předkrm z Itálie na plátky opečeného bílého chleba obložené ochucenými kousky rajčat.
Ingredience:
200 g | rajčat |
4 ks | stroužky česneku |
špetka oregana nebo bazalky | |
bílý chléb (bageta, ciabatta) | |
kvalitní olivový olej | |
drcený černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si nakrájíme cca 1,5-2 cm tlusté plátky bílého chleba
2. Ty opečeme z obou stran nejlépe na grilu nebo v troubě dozlatova
3. Hotové horké bruschetty vyskládáme na teplý (předem předehřátý) talíř
4. Z jedné strany, opečené pečivo, potřeme drceným česnekem a bohatě přelijeme kvalitním olivovým olejem
5. Hotové bruchetty pak poklademe kousky ochucených rajčat a ihned servírujeme.
Příprava rajčat:
1. Omytá rajčata nakrájíme na menší kousky, stroužky česneku oloupeme a rozdrtíme například plochou stranou nože, promícháme
2. Pak posypeme oreganem nebo bazalkou, dochutíme pepřem, osolíme, zakápneme olivovým olejem a opět zamícháme.
Bruschetty se musí servírovat co nejvíce teplé, pak vynikne jejich chuť a vůně!