REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bruschetta s rajčaty II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V jednoduchosti je síla, což potvrzuje také následující recept – křupavá bruschetta s rajčaty provoněná bazalkou a česnekem. Ačkoliv se zde rajčata zapékají, nepodceňujte jejich chuť. Ta nejlepší jsou buď ze zahrádky, nebo oceněná značkami kvality (např. Klasou).


Ingredience:
Ingredience na 4 porce:
4 kssilné plátky bílého chleba
4 ksvelká rajčata
1 ksstroužek česneku
snítka bazalky
olivový olej
pepř
sůl
Ostatní:
papír na pečení

Postup:
  1. Předehřejte troubu na 180°C a chleby rozložte na plech vyložený pečícím papírem
  2. Chleby pokapejte olejem, osolte a opepřete
  3. Vložte do trouby a pečte dozlatova
  4. Rajčata nakrájejte na co nejmenší kostičky, přidejte nasekanou bazalku a vše dochuťte solí a pepřem, promíchejte
  5. Hotové chleby potřete česnekem a poklaďte rajčatovou směsí
  6. Před servírováním ještě můžete pokapat trochou oleje a ozdobit lístky bazalky.
Poznámka:

Recept k článku: Rajčata – na co si dát pozor při jejich nákupu a další záludnosti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy