REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bruschetta se slaninovo-paprikovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky italského chleba pokladené slaninovo-paprikovou směsí a ozdobené lístky bazalky.


Ingredience:
6 ksplátků slaniny
3 ksčervené papriky
1 ksciabatty
2 lžícenasekané bazalky + lístky na ozdobu
1 lžícečerveného vinného octa
mletý pepř
olivový olej
sůl

Postup:

1. Omyté papriky osušíme, dáme celé na gril, když začne slupka hnědnout vložíme je do mikrotenového sáčku, necháme chvilku zapařit, pak slupky sloupneme, odstraníme stopky i semínka a nakrájíme na kostičky
2. Na rozehřátém oleji opražíme na kostičky nakrájenou slaninu, pak slaninu dáme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk
3. Do mísy dáme opečenou nakrájenou papriku, přidáme na drobno nasekanou bazalku, dochutíme vinným octem, dvěma lžícemi olivového oleje, solí, mletý pepřem a nakonec vmícháme opraženou slaninu
4. Ciabattu nakrájíme na plátky, zakápneme olivovým olejem a opečeme po obou stranách na grilu
5. Na opečenou ciabattu navrstvíme slaninovo-paprikovou směs, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy