Plátky veky pokapané olivovým olejem, ochucené bylinkovou solí, nejprve upečené v troubě, pak potřené česnekem a obložené uzeninou a sýrem, nakonec v troubě zapečené.
Ingredience:
1 ks | dlouhá bílá veka |
2-3 ks | stroužky česneku |
1/2 lžičky | bylinkové soli |
olivový olej extra virgin | |
Na obložení (příklad): | |
tvrdý sýr | |
kolečka salámu | |
plátky sušené šunky | |
snítky tymiánu, listy rukoly |
Postup:
- Begetu nakrájíme šikmo na cca 1 cm silné plátky, vyskládáme je na plech, pokapeme olivovým olejem, mírně osolíme bylinkovou solí.
- Na plechu plátky bagety opečeme v troubě ideálně pod grilem dozlatova, pak plátky potřeme česnekem, obložíme uzeninou a sýrem.
- Opět plech vložíme do trouby a bruschetti zapečeme.
- Podáváme jak teplé, tak studené, doplněné o čerstvé snítky tymiánu a lístky rukoly.