REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Caponata s tuňákem a bruschettou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Caponata je italské jídlo, které připomíná ratatouille. Tato zeleninová směs je skvělá především na opečených toustech nebo bagetách. Na opečených plátcích bruschetty je pak caponata nejlepší. V receptu je vložen i video recept!


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
3x 60 gtuňáka Rio Mare Leggero
140 grajčatového protlaku
50 gčerných oliv
40 gkaparů
10 gčerstvé bazalky
8 ksplátků bruschetty
2 kslilky
2 ksstonky řapíkatého celeru
1 ksčervená cibule
4 clolivového oleje extra virgin
4 clvinného octa
2 polévkové lžícecukru krystal
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:
  1. Nakrájíme lilek na cca 1cm kostičky, doporučujeme lilek krájet podélně, což zaručí, že nebude hořký. Rozpálíme olej na smažení, přidáme lilek do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Doporučujeme smažit déle na nižší teplotě, aby byl lilek křupavý. Dozlatova osmažený lilek necháme okapat.
  2. Na jemné kostičky nakrájíme červenou cibulku a řapíkatý celer. Zahřejeme olivový olej v pánvičce na střední teplotě a cibulku s celerem zarestujeme. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme rajčatový protlak a zarestujeme. Poté přidáme černé olivy, kapary a tuňáka.
  3. Do pánvičky se základem dáme okapaný lilek a zamícháme. Zvlášť v misce rozpustíme cukr ve vinném octu. Pokud při dochucování solí nebo pepřem nepoužíváme mlýnek, doporučujeme vždy napřed vše odměřit v ruce. Před a po každém dokořenění poctivě ochutnáváme.
  4. Rozpuštěný cukr s vinným octem zamícháme do caponaty a podle vlastní chuti dosolíme a dopepříme. Necháme 5 minut odpočinout.
  5. Servírování: Dozlatova orestujeme bruschettu na pánvičce, s kapkou olivového oleje a špetkou soli. Místo pánvičky lze použít i topinkovač. Bruschettu bohatě ozdobíme caponatou a posypeme natrhanou bazalkou. Buon Appetito.
Doporučení:

Video recept zde:

Poznámka:

Zdroj: www.riomare.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy