Chutný studený předkrm z marinované červené řepy, čerstvého kozího sýra a dalších ingrediencí, servírovaný dobře vychlazený.
Ingredience:
3 ks | červené řepy o velikosti tenisového míčku |
1 ks | kousek čerstvého zázvoru velkého tak 3 cm |
150 g | čerstvého kozího sýra |
1 hrst | piniových oříšků |
100 ml | olivového oleje |
3 lžíce | pomerančového džusu 100 % |
2 lžíce | vinného octa |
2 lžíce | medu z květů |
1 lžíce | krupicového cukru |
1 lžíce | sójové omáčky |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky
2. Připravíme marinádu; ocet svaříme se solí a cukrem, přidáme med, pepř, olej, pomerančový džus, tymián, sójovou omáčku a vše rozšleháme
3. Zázvor nastrouháme i se slupkou, vymačkáme z něj šťávu a tu nalijeme do marinády
4. Marinádu přelijeme do silného igelitového sáčku a naložíme do ní plátky řepy, měly by se marinovat v lednici nejméně 12 hodin, ideálně až 2 dny
5. Plátky řepy ozdobně poklademe na talíř, rozdrobíme na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky.
Jako příloha ke carpacciu z červené řepy je skvělá čerstvá rukola, polníček, nebo falešná humrová pomazánka.