REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Carpaccio z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný studený předkrm z marinované červené řepy, čerstvého kozího sýra a dalších ingrediencí, servírovaný dobře vychlazený.


Ingredience:
3 ksčervené řepy o velikosti tenisového míčku
1 kskousek čerstvého zázvoru velkého tak 3 cm
150 gčerstvého kozího sýra
1 hrstpiniových oříšků
100 mlolivového oleje
3 lžícepomerančového džusu 100 %
2 lžícevinného octa
2 lžícemedu z květů
1 lžícekrupicového cukru
1 lžícesójové omáčky
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky
2. Připravíme marinádu; ocet svaříme se solí a cukrem, přidáme med, pepř, olej, pomerančový džus, tymián, sójovou omáčku a vše rozšleháme
3. Zázvor nastrouháme i se slupkou, vymačkáme z něj šťávu a tu nalijeme do marinády
4. Marinádu přelijeme do silného igelitového sáčku a naložíme do ní plátky řepy, měly by se marinovat v lednici nejméně 12 hodin, ideálně až 2 dny
5. Plátky řepy ozdobně poklademe na talíř, rozdrobíme na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky.

Doporučení:

Jako příloha ke carpacciu z červené řepy je skvělá čerstvá rukola, polníček, nebo falešná humrová pomazánka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy