REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Carpaccio z červené řepy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená řepa nakrájená na kolečka, posypaná kozím sýrem a rukolou, zastřiknutá dresinkem.


Ingredience:
100 gměkkého kozího sýra
2 ksvelké syrové červené řepy
velká hrst rukoly
voda
Na dresink:
1 lžíce (menší)čerstvé citronové šťávy
1/2-1 lžičkahrubozrnné hořčice
2 lžícebalzamikového octa

Postup:

1. Řepy dáme do vody a vaříme 45 minut, aby zcela změkly
2. Pak je vyndáme, necháme zchladnout, oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenká kolečka
3. Rozdělíme je na talíře, na vrch nasypeme rozdrobený kozí sýr a rukolu
4. Nakonec zastřikneme dresinkem našlehaným z hrubozrnné hořčice, citronové šťávy a balzamikového octa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy