REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čerstvé houby na italský způsob (Funghi fresh italiano)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houby jsou velmi oblíbené také v italské kuchyni. Italové rádi houbaří podobně jako Češi. Zde je jednoduchý recept právě z italské kuchyně, který vás překvapí svojí pikantní chutí.


Ingredience:
500 gmladých hřibovitých hub (hřib smrkový, hnědý, kozák březový atd.)
50 gnastrouhaného tymiánu
50 gkrutonů
2 ksstroužky česneku
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 lžičkanasekaného tymiánu
parmazán
sůl

Postup:
  1. Houby, zvlášť hlavičky a nožičky, nakrájíme na 5 mm plátky
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme nakrájené houby, na jemno nasekaný česnek a rozmarýn (oboje nepřehánět), osolíme, mícháme, opečeme dozlatova
  3. Opečené houby na talíři posypeme parmazánem a posypeme krutony.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy