REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Crostini s marinovanou paprikou, pecorinem a bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý italský předkrm nebo mezichod, který se také hodí jako součást silvestrovského menu. K dobrému vínu úžasná záležitost!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky bagety nebo jiného italského chleba
2 ksčervené papriky
2 ksžluté papriky
1 ksstroužek česneku
1 kschilli paprička
4 lžíceolivového oleje
1 lžíceocta aceto balsamico
1 lžícevody
1/2 lžičkytmavého cukru
1 malá hrstčerstvé bazalky
Bertolli s máslem a olivovým olejem
sýr pecorino
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 20 °C
2. Očištěné papriky pokrájíme na čtvrtky, pokapeme lžící oleje, lehce osolíme a promícháme, pečeme na plechu slupkou nahoru do zhnědnutí a po vyjmutí dáme do mísy a přikryjeme potravinářskou fólií, po vychladnutí oloupeme, nakrájíme a promícháme s marinádou
3. Příprava marinády; smícháme 2 lžíce oleje s balzamikovým octem, vodou, cukrem, na plátky nakrájeným česnekem a chilli papričkou, solí, pepřem a na drobné kousky natrhanými lístky bazalky
4. Papriky necháme v ledničce marinovat alespoň 1 hodinu, nejlépe přes noc, vydrží takto ale až několik dní
5. Před podáváním opečeme v předehřáté troubě nebo na pánvi plátky bagety dokřupava, lehce vychladlé crostini potřeme Bertolli s máslem a olivovým olejem, libovolně navrstvíme marinovanou paprikou, hoblinkami pecorina a dozdobíme celými lístky bazalky.

Poznámka:

Bertolli S máslem a olivovým olejem: Lehce se roztírá, vhodný na mazání. Roztíratelný směsný tuk s olivovým olejem s celkovým obsahem tuku 70%; z toho 29% olivového oleje a 25% mléčného tuku. Složení: Rostlinné oleje (palmový, rafinovaný olivový (20,4%), řepkový, extra panenský olivový (0,4%)), Máslo (22%), Voda, Podmáslí, Jedlá sůl (0,5%), Emulgátor (slunečnicový lecitin), Regulátor kyselosti (kyselina mléčná), Konzervant (sorban draselný), Přírodní aromata (obsahují mléko), Vitamín (A,D), Barvivo (karoteny).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy