REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ciabatta s mozarellou, sýrem a sušenými rajčátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm připravený z čerstvé ciabatty (italské bílé veky) potřené pestem, obložené mozarellou a sušenými rajčátky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 ksnejlépe čerstvé ciabatty
1 balenímozarelly
1 skleničkasušených nebo sušených a nakládaných rajčátek
1 skleničkapesta
snítky bylinek
olivový olej

Postup:

1. Ciabatty přepůlíme, rozrkojíme a z vnitřní strany potřeme pestem
2. Na pesto poklademe plátky mozarelly a sušená, nebo sušená a naložená, důkladně okapaná rajčátka
3. Obložené ciabatty pokapeme olivovým olejem a v troubě rozehřáté na 220 °C je zapečeme dozlatova
4. Ještě teplé pečivo ihned podáváme ozdobené snítky bylinek.

Doporučení:

Existuje mnoho variací tohoto receptu, například sušená rajčátka můžeme nahradit čerstvými rajčaty, ciabattu můžeme dále ozdobit olivami …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy