Teplý předkrm připravený z čerstvé ciabatty (italské bílé veky) potřené pestem, obložené mozarellou a sušenými rajčátky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
2 ks | nejlépe čerstvé ciabatty |
1 balení | mozarelly |
1 sklenička | sušených nebo sušených a nakládaných rajčátek |
1 sklenička | pesta |
snítky bylinek | |
olivový olej |
Postup:
1. Ciabatty přepůlíme, rozrkojíme a z vnitřní strany potřeme pestem
2. Na pesto poklademe plátky mozarelly a sušená, nebo sušená a naložená, důkladně okapaná rajčátka
3. Obložené ciabatty pokapeme olivovým olejem a v troubě rozehřáté na 220 °C je zapečeme dozlatova
4. Ještě teplé pečivo ihned podáváme ozdobené snítky bylinek.
Existuje mnoho variací tohoto receptu, například sušená rajčátka můžeme nahradit čerstvými rajčaty, ciabattu můžeme dále ozdobit olivami …