REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frittata ze dvou druhů sýrů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni …) spolu se zeleninou, zapečené dozlatova s vejci a dvěma druhy sýrů.


Ingredience:
150 gtěstovin fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...)
85 gmraženého hrášku
85 gmražené kukuřice
50 gnastrouhaného čedaru
150 mlmléka
1/2 lžičkyolivového oleje
1 lžičkatymiánových lístků
2 lžícenastrouhaného parmazánu
1 ksčervené papriky
1 kspórku
2 ksvajec
voda
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, 3 minuty před koncem vaření dáme do vody hrášek, kukuřici, na kolečka nakrájený pórek, očištěnou na tenké nudličky nakrájenou papriku a necháme mírně změknout
2. Pak vše scedíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy o průměru cca 1,2 litru
3. Mléko prošleháme s rozklepnutými vejci, vmícháme tymián, většinu na jemno nastrouhaného čedaru i parmazánu, sůl a pepř
4. Směs vlijeme na těstoviny, zlehka promícháme a posypeme zbylými sýry, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova
5. Před podáváním necháme frittatu chvílí zchladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy