REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská peperonata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová příloha z paprik, rajčat, cibule, česneku a koření. Skvělá příloha k masu, nebo vegetariánský pokrm.


Ingredience:
3 ksbarevných masitých paprik
2 ksvětší rajčata
1 kscibule
1 palicečesneku
1 lžičkaoregana
balzamikový ocet
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky, papriky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky, rajčata omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky
2. Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme cibulku, pak zmírníme zdroj tepla a přidáme na plátky nakrájený česnek, restujeme asi 1 minutu
3. Přidáme papriky, pokrm osolíme a okořeníme oreganem a pepřem, dusíme pod pokličkou asi 10 minut
4. V této fázi přidáme do pokrmu na kostičky nakrájená rajčata, ještě chvíli vše povaříme bez pokličky 5. Nakonec dle chuti dosolíme, zakápneme balzamikovým octem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy