REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská jarní omáčka k těstovinám

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená, podušená zelenina servírovaná s těstovinami.


Ingredience:
400 gzeleného chřestu
100 gcukrového hrášku
80 mlzeleninového vývaru
3 ksšalotky
2 ksrajčat
2 ksstroužky česneku
2 ksmenší cukety
1 ksstředně velké cibule
2 lžíceoleje
sůl

Postup:

1. Ve velké pánvi na středním plameni rozpálíme olej
2. Přidáme nasekaný česnek, cibuli a cukety
3. Zeleninu chvíli opečeme, tak 5 minut, pak přihodíme na kousky nakrájený chřest, pokrm zalijeme vývarem
4. Vaříme další cca 3 minuty, aby nám chřest změkl
5. Přidáme cukrový hrášek, nakrájená rajčata a 2 minuty vše povaříme
6. Směs osolíme, důkladně promícháme a můžeme servírovat.

Doporučení:

K takto upravené zelenině jsou skvělé například italské těstoviny typu conchiglie (mušličky).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy