Opečená, podušená zelenina servírovaná s těstovinami.
Ingredience:
400 g | zeleného chřestu |
100 g | cukrového hrášku |
80 ml | zeleninového vývaru |
3 ks | šalotky |
2 ks | rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | menší cukety |
1 ks | středně velké cibule |
2 lžíce | oleje |
sůl |
Postup:
1. Ve velké pánvi na středním plameni rozpálíme olej
2. Přidáme nasekaný česnek, cibuli a cukety
3. Zeleninu chvíli opečeme, tak 5 minut, pak přihodíme na kousky nakrájený chřest, pokrm zalijeme vývarem
4. Vaříme další cca 3 minuty, aby nám chřest změkl
5. Přidáme cukrový hrášek, nakrájená rajčata a 2 minuty vše povaříme
6. Směs osolíme, důkladně promícháme a můžeme servírovat.
K takto upravené zelenině jsou skvělé například italské těstoviny typu conchiglie (mušličky).