REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italský chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí chléb ze slunné Itálie.


Ingredience:
250 ghladké pšeničné mouky
250 ghladké celozrnné mouky
200 gmozzarely
170 gsušených rajčat v oleji
1 lžícekrupicového cukru
1 lžícesoli
1 lžícehrubé mořské soli
3 lžíceolivového oleje
1 ksbalíček sušeného droždí
320 mlvlažné vody
tymián nebo rozmarýn
černé olivy na ozdobu
trochu oleje na potření chleba a vymazání formy
forma na biskupský chlebíček

Postup:

1. Do misky dáme cukr, lžíci pšeničné mouky, 20 ml vlažné vody a droždí, promícháme, necháme vzejít kvásek
2. Do větší mísy nasypeme obě prosáté mouky smíchané s klasickou solí, vzešlý kvásek, olej a opatrně přilijeme 300 ml vlažné vody, vypracujeme relativně tuhé těsto, které se nelepí
3. Zapracujeme do něj kousky sýra, rajčat a většinu rozmarýnu nebo tymiánu, necháme pod utěrkou vykynout, aby těsto zdvojnásobilo objem (cca 70-120 minut)
4. Troubu předehřejeme na 200 °C
5. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem (můžeme vyložit pečicím papírem), naplníme těstem
6. Těsto potřené olivovým olejem, posypané mořskou solí, posypané na kousky nakrájenými olivami a posekanými bylinkami pečeme v troubě 30-45 minut, až nám těsto zezlátne
7. Před vyklopením necháme chleba trochu vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy