REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italský chléb Focaccia

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický italský chléb připravený z placek kynutého těsta upečených v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na dva chleby:
500 ghladké mouky
4 dclvody
5 cloleje extra virgin
1 lžícemořské soli
1/2 kskostky drožedí
papír na pečení

Postup:

1. V míse smícháme vlažnou vodu a rozdrobené droždí
2. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto, to důkladně prohněteme a pak zakryté čistou látkovou utěrkou dáme do tepla vykynout
2. Z vykynutého těsta (mělo by zdvojnásobit svůj objem) vypracujeme dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky
3. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí 
a s těstem
4. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 230-250 °C asi 
10-12 minut
5. Upečené chleby necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy