REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská kuřecí stehna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

A opět fritovaná stehýnka, tentokrát obalená v těstíčku připraveném z vajec, hladké mouky, nastrouhaného parmazánu a nesekané petrželové natě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 kskuřecích stehen (paličky)
3-4 ksvejce
2-3 ksstroužky česneku
4 lžícehladké mouky
4 lžícestrouhanky
3-4 lžícestrouhaného parmazánu
2 lžícenasekané petrželové natě
sůl

Postup:

1. Ve studené vodě omytá kuřecí stehna necháme důkladně okapat, pak do nich vetřeme 2 až 3 stroužky česneku utřeného se solí
2. Do hlubokého talíře nasypeme mouku (raději více), v jiném talíři si připravíme mírně osolená vejce
3. Na dalším talíři smícháme nasekanou pažitku spolu se strouhankou promíchanou s parmazánem
4. Stehna obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance
5. Ve vejcích a strouhance obalíme nohy ještě jednou
6. Obalené kuřecí paličky pozvolna smažíme ve fritovacím hrnci na 160 °C, až nám vyplavou a krásně zezlátnou.

Doporučení:

Samozřejmě, že stehna můžeme připravit i v hlubší pánvi ve větším množství oleje.

Poznámka:

Větší stehna je lépe 2-3 minuty předvařit v mírně osolené vodě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy