REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možností upravy hovězí kýty, prošpikovaná se dusí na cibuli podlitá vodou spolu s rajčaty a kořením, servíruje se nakrájená na plátky podlitá nebo přelitá dochucenou omáčkou nastavenou hovězím vývarem, dochucenou kořením, citronovou šťávou a zakysanou smetanou.


Ingredience:
800 ghovězí kýty
100 gslaniny
60 gtuku (olej)
4 lžícezakysané smetany
8 ksrajčat
5 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
1 ksvětší cibule
1 kscitron
0,5 dlhovězího vývaru
mletý černý pepř
černé olivy
voda
sůl

Postup:
  1. Očištěnou kýtu prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, okořeníme pepřem
  2. Do většího hrnce nalijeme olej, vložíme kýtu a necháme ji zatáhnout ze všech stran, pak ji vytáhneme, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a nadrobno nasekanou cibuli, tu necháme mírně zezlátnout
  3. Do hrnce hodíme na kousky pokrájená rajčata (kdo nemá rád slupky, může je před tím spařit a oloupat), chvíle restujeme, mírně obsah v hrnci podlijeme vodou, občas základ v hrnci zamícháme
  4. Do hrnce vložíme prošpikovanou kýtu, tu dusíme 2 až 3 hodiny, občas ji otočíme a přelijeme šťávou z hrnce i s kousky rajčat, v případě nutnosti také podléváme vodou
  5. Maso vytáhneme, uchováme v teple, do hrnce nalijeme vývar, přidáme olivy, dochutíme citronovou šťávou a zakysanou smetanou, solí a pepřem, ještě chvíli povaříme
  6. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme podlité nebo i přelité ochucenou omáčkou.
Doporučení:

Kdo má rád, může šťávu rozmichovat na jemno tyčovým mixérem, ale pak už nebude pokrm tak rustikální! :)

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy