REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možností upravy hovězí kýty, prošpikovaná se dusí na cibuli podlitá vodou spolu s rajčaty a kořením, servíruje se nakrájená na plátky podlitá nebo přelitá dochucenou omáčkou nastavenou hovězím vývarem, dochucenou kořením, citronovou šťávou a zakysanou smetanou.


Ingredience:
800 ghovězí kýty
100 gslaniny
60 gtuku (olej)
4 lžícezakysané smetany
8 ksrajčat
5 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
1 ksvětší cibule
1 kscitron
0,5 dlhovězího vývaru
mletý černý pepř
černé olivy
voda
sůl

Postup:
  1. Očištěnou kýtu prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, okořeníme pepřem
  2. Do většího hrnce nalijeme olej, vložíme kýtu a necháme ji zatáhnout ze všech stran, pak ji vytáhneme, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a nadrobno nasekanou cibuli, tu necháme mírně zezlátnout
  3. Do hrnce hodíme na kousky pokrájená rajčata (kdo nemá rád slupky, může je před tím spařit a oloupat), chvíle restujeme, mírně obsah v hrnci podlijeme vodou, občas základ v hrnci zamícháme
  4. Do hrnce vložíme prošpikovanou kýtu, tu dusíme 2 až 3 hodiny, občas ji otočíme a přelijeme šťávou z hrnce i s kousky rajčat, v případě nutnosti také podléváme vodou
  5. Maso vytáhneme, uchováme v teple, do hrnce nalijeme vývar, přidáme olivy, dochutíme citronovou šťávou a zakysanou smetanou, solí a pepřem, ještě chvíli povaříme
  6. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme podlité nebo i přelité ochucenou omáčkou.
Doporučení:

Kdo má rád, může šťávu rozmichovat na jemno tyčovým mixérem, ale pak už nebude pokrm tak rustikální! :)

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy