REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italské gnocchi s rajskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Italské těstoviny servírované s pikantní rajskou omáčkou.


Ingredience:
800 gbramborových noků
400 gloupaných rajčat z konzervy
100 gšunky
80 gčerstvého ovčího sýra
80 gmásla
5 ksvětších čerstvých rajčat
2 ksstroužky česneku
1 lžícenasekané bazalky
1/2 lžičkyoregana
čerstvá listová petržel
bílý pepř
lístky bazalky a petrželky na ozdobu
sůl

Postup:

1. Na pánvi opečeme na másle plátky česneku a přidáme malé špalíčky šunky
2. Čerstvá rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme k česneku a šunce, krátce podusíme
3. Přimícháme rajčata z konzervy a to i se šťávou a znovu dusíme, po 5 minutách směs osolíme, okořeníme pepřem
4. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a oregano
5. Podáváme společně s uvařenými noky, posypanými ovčím sýrem, lístky bazalky a petrželky.

Doporučení:

Noky uvaříte dle návodu na obalu, nebo si je můžete připravit i doma. Recept najdete zde: Pravé italské gnocchi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy