Italské těstoviny servírované s pikantní rajskou omáčkou.
Ingredience:
800 g | bramborových noků |
400 g | loupaných rajčat z konzervy |
100 g | šunky |
80 g | čerstvého ovčího sýra |
80 g | másla |
5 ks | větších čerstvých rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
1 lžíce | nasekané bazalky |
1/2 lžičky | oregana |
čerstvá listová petržel | |
bílý pepř | |
lístky bazalky a petrželky na ozdobu | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi opečeme na másle plátky česneku a přidáme malé špalíčky šunky
2. Čerstvá rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na osminky a přidáme k česneku a šunce, krátce podusíme
3. Přimícháme rajčata z konzervy a to i se šťávou a znovu dusíme, po 5 minutách směs osolíme, okořeníme pepřem
4. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a oregano
5. Podáváme společně s uvařenými noky, posypanými ovčím sýrem, lístky bazalky a petrželky.
Noky uvaříte dle návodu na obalu, nebo si je můžete připravit i doma. Recept najdete zde: Pravé italské gnocchi.