REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučníky, dezerty

Cartellate Puglia s medem nebo sirupem

Typický italský vánoční dezert, který nesmí chybět na svátečním italském stole v období Vánoc, Nového roku nebo na Tři krále. Servíruje se přelitý medem nebo sladkým sirupem. Opět existuje tisíce variací, co rodina, to obměna receptu.

Cassata

Zmrzlinová bomba ze slunné Itálie.

Citronové tiramisu

Jedna z variant na chutný dezert ze smetanového sýra, tvarohu, piškotů a dalších ingrediencí.

Colomba Pasquale

Tradiční velikonoční moučník ze slunné Itálie.

Čerstvé fíky servírované s medem a ricottou

Lehký ovocný dezert z čerstvých uzrálých fíků a rozšlehané ricotty, přelitý medem.

Čokoládová panna cotta

Čokoládová varianta slavného italského dezertu z vařené smetany, čokolády a dalších ingrediencí.

Dezert Ricotta spuma

Tento nadýchaný recept se připravuje z pěny ze sýra ricotta, která se našlehá spolu s akátovým medem aby získala co největší objem a byla pěkně nadýchaná.

Domácí pastiera

Tradiční italský velikonoční dezert. Vzdáleně připomíná rýžový nákyp zapečený v lineckém těstě.

Jahodové tiramisu

Oblíbený italský dezert připravený z mascarpone, čerstvých jahod, mandlového likéru, vajíček a cukrářských piškotů.

Kokosová panna cotta

Kokosová varianta italského dezertu z vařené smetany, kokosového mléka a dalších ingrediencí.

Maková panna cotta

Lehký dezert, který je sladký tak akorát a můžete ho ujídat během popíjení letního drinku. Pokud jej dozdobíte ještě čerstvým ovocem, nikdo neuhodne, že vám příprava zabrala jen pár minut.

Našlehaný dezert z mascarpone a smetany

Mascarpone ušlehané se smetanou, promíchané s našlehanými vaječnými bílky, servírované vychlazené s piškoty máčenými v mandlovém likéru, ozdobené instantním kakaem.

Obalená jablka Apfelkiechl

Apfelkiechl je recept pro všechny milovníky jablek, je rychlý, jednoduchý a určitě si ho zamiluje celá rodina. Recept z Jižního Tyrolska.

Palačinky a la Rous

Palačinky plněné jahodovým krémem a medem.

Pandoro

Tradiční vánoční sladký italský chléb ve tvaru hvězdice, potřený marmeládou a posypaný moučkovým cukrem. Hned po Panettone patří v Itálii k těm nejoblíbenějším vánočním moučníkům.

Panettone

Tradiční italský vánoční moučník. Tento sladký chlebíček patří mezi nejoblíbenější vánoční moučníky v Itálii. Hned v závěsu za ním si získal velkou oblibu sladký chléb Pandoro.

Panettone II.

Italská tradiční vánoční specialita – sladký italský chléb.

Panforte di Natale

Italský vánoční perník je velmi chutný a dobře zabalený vydrží skoro celý rok.

Panforte di Natale – italský vánoční perník

Tento perníkový dort patří mezi tradiční vánoční pečivo na italském stole. Samozřejmě že existuje mnoho obměn tohoto receptu.

Panforte di siena

Tradiční italský dezert obsahující ovoce a ořechy, vzdáleně se podobá našemu biskupskému chlebíčku.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy