REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čerstvé fíky servírované s medem a ricottou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehký ovocný dezert z čerstvých uzrálých fíků a rozšlehané ricotty, přelitý medem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvelké zralé čerstvé fíky
2 balenísýra ricotta
4 lžíce a vícemedu
snítky máty na ozdobu

Postup:

1. Zralé fíky rozkrojíme na měsíčky (každý na čtyři části), nakrojíme jejich horní část cca 0,5 cm a oddělíte část slupky a dužiny a to proto, aby se lépe jedly
2. Kopečky dohladka vymíchané ricotty umístíme doprostřed talířků
3. Ovoce ozdobně položíme na dezertní talířky kolem sýra, jednotlivé porce lehce polijeme medem
4. Nakonec dezert ozdobíme snítky máty a můžeme servírovat.

Poznámka:

Ricotta: Italský sýr podobný tvarohu. Zhotovuje se z kozího nebo kravského mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel a do pomazánek. U nás se často nahrazuje lučinou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy